Оформлення віз
громадянам України!
Оформляємо візу в шенген від 85 євро
Гарантія, мінімальний пакет документів!

Шенгенська віза в Словаччину

Словаччина

Словаччина - країна, що володіє самобутньою культурою, багатою історичною спадщиною, а також неймовірними природними ландшафтами. Увагу мандрівників приваблюють численні печери і гори Словаччини, Слішкскій і Бойніцкий замки, Братиславський Град, село-музей Влколінец і, звичайно ж, знаменитий оглядовий майданчик у вигляді НЛО.

Тут розташувалися популярні гірськолижні курорти, винні підвали і термальні джерела, які покликані догодити найвибагливішим туристам. Ваші близькі напевно оцінять як сувенір привезений зі Словацької Республіки кришталь, шоколад «Фігаро» і елементи національного одягу.

Вартість візи в Словаччину

Термін дії / Тривалість перебування Термін оформлення Вартість Додаткова інформація
30 / до 14 днів 15 р.д. 140 € Чистий паспорт
180 / 90 днів 15 р.д. 350 € Їжджений паспорт
360 / 180 (1 рік) 15 р.д. 450 € Їжджений паспорт

Додатково оплачується:

  • 35 € консульський збір
  • 18,5 € сервісний збір візового центру

 

Що включено у вартість:

  • Заповнення візової анкети
  • Підготовка повного пакету документів
  • Подача документів без черги
  • Консультації з візових та близько візових питань
  • Відстеження готовності

Фото словацької візи:

Фото словацької візи

Необхідні документи для відкриття візи в Словаччину

  • Закордонний паспорт (термін дії якого не менше 90 днів) + ксерокопія;
  • Український паспорт + ксерокопія (тільки сторінок з відмітками);
  • 2 фотографії 3,5 х 4,5 см (80% обличчя);
  • Довідка з роботи (за останні 6 місяців на фірмовому бланку з круглою печаткою);
  • Довідка з банку (про рух по рахунку за останні 3 місяці і про залишок на рахунку);

Якщо у вас є питання по документам на візу в Словаччину, Ви можете уточнити їх у менеджера My-visa по телефону або на нашому сайті.

Види віз в Словаччину

Як сторона, яка підписала Шенгенську угоду, Словацька Республіка вимагає для короткострокового в'їзду на свою територію шенгенську візу (категорія С), а також національну візу (категорія D) для отримання права тривалого перебування.

  • Шенгенська віза, як правило, видається на певну кількість днів, на підставі документів заявника, але не більше 90 днів. На підставі даного документа ви можете відвідувати і інші країни, що входять в зону Шенгена. Варто відзначити, що як тільки ви залишите межі шенгенської зони, ваша одноразова віза перестане служити підставою для вашого перебування на території ЄС.
  • При отриманні мультивізи дане обмеження на вас не діє. Мультивіза завжди обходиться дорожче і оформляється довше одноразовою, але при цьому дає право на необмежену кількість перетинів кордону протягом зазначеного в вашому документі періоду.
  • Національна віза дає громадянину іншої країни право перебувати на словацькій території більше 90 днів, а також наділяє його певним спектром прав, якими не володіє звичайний турист. Також громадяни, які отримали візу D, мають право відвідувати інші країни ЄС.

Короткострокова віза в Словаччину

Більшість людей, які відвідують Словаччину з метою туризму, бізнес зустрічей, приватного візиту до друзів або ж родичам, відвідування мовних курсів, змагань або проходження лікування оформляють візу категорії C. Для отримання цього документа потрібно стандартний пакет документів.

Варто окремо відзначити проблему видачі мультивіз громадянам України. Так як зараз в європейських країнах повсюдно поширена проблема напливу іммігрантів, посольства з більшою обережністю видають мультивізи. Для подачі документів на мультивізу вкрай бажано, щоб в вашому закордонному паспорті були відмітки про те, що ви вже неодноразово відвідували зону Шенгену і при цьому поверталися на батьківщину.

Довгострокова національна віза в Словаччину

Процес отримання словацької довгострокової візи завжди тривалий і вимагає відповідального підходу в плані оформлення і подачі документів. Національні візи мають безліч підтипів, які різняться по цілі перебування в країні, а також спектру прав, якими наділяються іноземці.
Як правило, заява на отримання національної візи Словаччини подаються в наступних випадках:

  • Отримання запрошення на роботу від словацької компанії.
  • За програмою «воз'єднання сім'ї».
  • Зарахування до ВНЗ Словаччини.
  • Для отримання довгострокового лікування.
  • Проходження довгострокових мовних курсів.

Словаччина підписала з Україною в 2011 році угоду, за якою українці звільнені від сплати консульських соборів при оформленні словацької національної візи.

Причини відмови в видачі словацької візи

Посольство Словацької Республіки має право відмовити заявнику в візі, якщо заявник:

  • Порушував закон в країнах Шенгену.
  • Має судимість або перебуває під слідством.
  • Є невиїзним.
  • Не представив необхідні документи, що підтверджують платоспроможність.
  • Подав невірно складені документи.
  • Подав неповний список документів.
  • Приховав важливу інформацію або ж повідомив помилкову мету візиту.

Також, якщо ви виїжджаєте в Європу вперше, ми рекомендуємо вам звернутися за допомогою в оформленні візи в наше агентство. Справа в тому, що посольства завжди більш прискіпливі до громадян з «чистими» закордонними паспортами, відповідно, їм завжди складніше отримати візу. Ми знаємо, які необхідно зібрати документи і які докази привести в посольстві, щоб Вам гарантовано видали візу.

Відео
Запитання / відповідь
Запитань в даному розділі наразі немає
Задайте своє питання:
Вкажіть Ваше ім'я
Вкажіть Ваш email
Вкажіть Ваше питання