Оформлення віз
громадянам України!
Оформляємо візу в шенген від 85 євро
Гарантія, мінімальний пакет документів!

Віза для переселенців

У 1945-1947 роках по річці Західний Буг було встановлено кордон між Радянським Союзом та Республікою Польща. Більш ніж півмільйона українців, що проживали за Бугом, потрапили під переселення. В Україні їх досі називають "забужанами".

Ті з них, що дожили до нашого часу, - вже зовсім літні люди. Однак нащадки переселенців із Польщі густо заселили всю Західну Україну, і зараз чи не кожен третій може назвати діда чи прадіда, що був із "забужан". Нерідко така особа має більш-менш близьку родину в Польщі та може відвідувати рідних за гостьовими запрошеннями. Також для переселенців, їх нащадків та членів сімей було створено спеціальний різновид шенгенських віз - так звані "репатріаційні", або "візи для переселенців".

Переваги репатріаційної візи:

  • Простота виготовлення;
  • Віза оформлюється у чистий паспорт на 2 роки; у паспорт із "шенгенами" (та для особи, що не порушувала закону за час перебування на території Євросоюзу) - на 5 років;
  • Репатріаційна віза є повноцінною шенгенською;
  • Простий перетин кордону (часто прикордонники задають запитання щодо запрошення до Польщі; маючи репатріаційну візу, вам досить буде лише повідомити мету візиту - наприклад, "туризм");
  • Готель не потрібно сплачувати наперед, достатньо лише забронювати номер на сайті booking.com.

Які права має іноземець, що отримав візу для переселенців?

  • Ви можете відвідати майже 30 країн - членів Шенгенської угоди, а також Болгарію, Хорватію, Румунію, Коста-Рику, деякі острови Карибського моря та Тихого океану.
  • Ви маєте право перебувати на території Шенгену до 90 днів одночасно кожних півроку.
  • Ви можете подорожувати як турист, але не працювати в країнах ЄС (для цього потрібна робоча віза, виготовлена, наприклад, за воєводським запрошенням).

Хто може оформити візу для переселенців?

  • громадяни України, які були переселені з території Польщі за договором між ПКНВ та Урядом УРСР від 9 вересня 1944 р. та договором між Тимчасовим Урядом Національної Єдності і Урядом СРСР від 9 липня 1945 р.;
  • діти і внуки переселених осіб;
  • чоловік/дружина переселеної особи;
  • чоловіки/дружини дітей та онуків переселених осіб.

Документи для репатріаційної візи

  • оригінал постанови рішення, виданого колишнім Державним Репатріаційним Управлінням;
  • або офіційний документ, виданий державним архівом у Республіці Польща або в Україні;
  • або документ, виданий польським або українським державним органом або органом самоуправління, що підтверджує факт проживання на теперішній території РП та евакуацію з неї.
  • діти та онуки, чоловік/дружина переселеної особи, чоловіки/дружини дітей та онуків переселених осіб повинні також надати документи, що підтверджують родинні зв'язки з переселеною особою (свідоцтва про народження - в тому числі й свідоцтво переселеної особи; свідоцтва про шлюб, за якими повністю простежується родинне дерево).

Вам необхідно надати стандартний пакет документів:

  • візова анкета (заповнюється латинськими літерами від руки);
  • дві фотографії розміром 3,5 × 4,5 см, зроблені не раніше, як за 6 місяців від дати подачі документів;
  • закордонний паспорт (оригінал; копії сторінок). У паспорті має бути мінімум 2 вільні сторінки для віз. Старі закордонні паспорти, якщо вони є - оригінали та копії;
  • український паспорт (оригінал, копії усіх сторінок із записами);
  • заява про відсутність чи наявність ще одного діючого закордонного паспорта;
  • страхування (з квитанцією про сплату);
  • квитанція про сплату послуг візового центру;
  • документи, що підтверджують зв'язок із Україною;
  • документи. що підтверджують ваше фінансове становище;
  • підтверджене бронювання готелю.

Ви зекономите час, доручивши збір частини паперів або всіх документів Центру візової підтримки My-Visa, надайте тільки мінімум:

  • внутрішній український паспорт;
  • закордонний паспорт (та старі паспорти, якщо вони є);
  • дві фотографії розміром 3,5 × 4,5 см, зроблені не раніше, як за 6 місяців від дати подачі документів.

Всі інші папери, у тому числі архівні довідки, ми підготуємо самі. Терміни, які необхідно враховувати при подачі документів:

  • Архівна довідка про переселення виготовляється дуже довго - наприклад, у Львові це займає 3 місяці. Потурбуйтесь про довідку заздалегідь.
  • Записуватись на подачу документів у візовий центр треба наперед - іноді за один-два місяці. Ми можемо записати вас на зручний час.
  • Віза відкривається від часу, на який заброньовано готель.
  • Номер у готелі можна бронювати не пізніше, ніж за 3 місяці від подачі документів на візу.
  • Час виготовлення візи після подачі документів - тиждень.

Репатріаційної віза від My-visa - це реально! Дзвоніть прямо зараз!

Запитання / відповідь
оксана (16.01.2017)
доброго дня.В мене віза по переселенню.Хочу працювати поїхати в польщу.Чи можу я відкрити ще 1 візу в польщу робочу?чи можна якось по цій що по переселенню?ЧИ може бути відкриті 2 візи?
Доброго дня Оксана! Ви можете мати в паспорті 2 візи - шенгенську та національну одночасно.По візі по переселенню ви не зможете робити офіційно або Вам на фірмі, де ви будете працювати, зроблять робоче шенген запрошення.
Задайте своє питання:
Вкажіть Ваше ім'я
Вкажіть Ваш email
Вкажіть Ваше питання