Оформлення віз
громадянам України!
Оформляємо візу в шенген від 85 євро
Гарантія, мінімальний пакет документів!

Гостьове запрошення в Польщу

Гостьове запрошення вже багато років є чудовою можливістю отримати візу в Польщу. І якщо в 90-ті роки українці мали право виключно на відвідування родичів і друзів-поляків, то сьогодні можна об'їхати майже весь Євросоюз. Єдина умова - ви повинні в'їжджати через Польщу.

Хто має право оформити гостьове запрошення до Польщі?

  1. Близькі родичі, які мають польське громадянство, легально проживають у Польщі протягом останніх п'яти років, або які мають дозвіл на проживання;
  2. Друзі, знайомі - на тих же умовах;
  3. Юридична особа, зареєстрована в Польщі - організація або фірма, з якою ви маєте спільні бізнес-інтереси або підтримуєте дружні контакти.
  4. Також гостьове запрошення може оформити для вас Центр візової підтримки My-Visa. Ми оформлюємо гостьові запрошення не лише для громадян України, але й для осіб із постійною чи тимчасовою посвідкою на проживання. Гостьове запрошення підтверджується у польському воєводстві, в окремих випадках можлива видача запрошення терміном на одирн рік без "коридору" (на 365 днів із 365).

На який термін оформлюється віза за гостьовим запрошенням?

Можливі два варіанти:

  1. Візу можна оформити на півроку. Протягом півріччя ви маєте право 90 днів перебувати на території Польщі та відвідувати інші країни Євросоюзу.
  2. В окремих випадках можливе оформлення візи на рік та в подальшому надання тимчасової посвідки на проживання (ВНП). Така віза видається з метою возз'єднання сім'ї. Умова для візи - проживання дружини/чоловіка, батьків, рідних чи прийомних дітей у Польщі.

Ваші права згідно гостьової візи

  • Ви маєте право на перебування в Польщі та інших країнах Шенгенської зони протягом половини терміну дії візи (90 днів на півроку; 180 днів на рік).
  • Ви можете робити покупки, ходити на екскурсії.
  • Ви не можете влаштуватися на роботу, займатися комерційною діяльністю.

Документи, необхідні для гостьової візи

Якщо запрошують близькі родичі:

  • Запрошення від приватної особи (нотаріально завірене). Зазначаються:
  1. ПІБ, адреса, телефон особи, яка запрошує;
  2. ПІБ, адреса, дата народження, серія та номер паспорта гостя;
  3. час і місце поїздки.
  • Копія паспорта особи, що запрошує; для іноземця, який проживає у Польщі, також знадобиться копія дозволу на проживання.
  • Будь-який доказ того, що гість збирається повернутися в Україну: виписка з банку про наявність коштів на рахунку; довідка про наявність нерухомості; інформація про доходи (наприклад, довідка з роботи).
  • Польська сторона також може взяти всі витрати з утримання гостя на себе; це повинно бути прописано в запрошенні.

Якщо запрошує будь-яка інша приватна особа

  • Запрошення від приватної особи на офіційному бланку, зареєстроване у воєводському управлінні за місцем проживання (оригінал і копія).

Запрошує юридична особа (фірма, організація)

  • Запрошення від юридичної особи (нотаріально завірене). Зазначаються:
  • назва, реєстраційний номер, контактні дані юрособи;
  • ПІБ, паспортні дані, адреса, дата народження гостя;
  • посада і місце роботи гостя, призначення поїздки - наприклад, участь у спеціалізованій виставці або укладення контракту;
  • місце і термін поїздки.

Також вам необхідні документи, що підтверджують термін виїзду з Польщі: бронювання квитків на літак, потяг чи автобус; наявність водійських прав і техпаспорта на автомобіль.

За відсутності необхідних документів Центр візової підтримки My-Visa бере всю підготовку щодо оформлення шенген візи на себе.

Вартість гостьового запрошення - 400 євро.

Запитання / відповідь
Запитань в даному розділі наразі немає
Задайте своє питання:
Вкажіть Ваше ім'я
Вкажіть Ваш email
Вкажіть Ваше питання