Оформлення віз
громадянам України!
Оформляємо візу в шенген від 85 євро
Гарантія, мінімальний пакет документів!

Шенгенська віза в Латвію

Латвія

Латвія - країна бурштину, Ризького бальзаму і смачних шпрот. Це душа Прибалтики, в якій сконцентровано все кращі риси цього краю. Починаючи від зачаровучої північної природи: озер, Балтійського моря і лісів, закінчуючи елегантною європейською архітектурою.

Столиця Латвії - Рига підкорює своєю красою мандрівників не тільки з колишнього СРСР, а й європейців. Старе місто обплутали безліч легенд і багате історичне минуле. Домський собор, Будинок Чорноголових, церква Святого Петра і багато інших стародавніх споруди, якими усипаний центр Риги, підкорюють своєю красою і мовчазним величчю.

Вартість візи в Латвію

Термін дії / Тривалість перебування Термін оформлення Вартість Додаткова інформація
30 / 15 днів 10 р.д. 110 € Чистий паспорт
360 / 180 (1 рік) 20 р.д. 470 € Чистий паспорт
360 / 180 (1 рік) 10 р.д. 380 € Їжджений паспорт
2 роки 20 р.д. 770 € Хоча б одна віза
2 роки 5-7 р.д. 480 € Їжджений паспорт
3 роки 20 р.д. 1050 € Їжджений паспорт
5 років 20 р.д. 1500 € Їжджений паспорт

Додатково оплачується:

  • 35 € консульський збір
  • 18,5 € сервісний збір візового центру

 

Що включено у вартість:

  • Заповнення візової анкети
  • Підготовка повного пакету документів
  • Подача документів без черги
  • Консультації з візових та близько візових питань
  • Відстеження готовності

Фото латвійської візи:

Фото латвійської візи

Необхідні документи для відкриття візи в Латвію

  • Закордонний паспорт (термін дії якого не менше 90 днів) + ксерокопія;
  • Український паспорт + ксерокопія (тільки сторінок з відмітками);
  • 2 фотографії 3,5 х 4,5 см (80% обличчя);
  • Довідка з роботи (за останні 6 місяців на фірмовому бланку з круглою печаткою);
  • Довідка з банку (про рух по рахунку за останні 3 місяці і про залишок на рахунку);

Якщо у вас є питання по документам на візу в Латвію, Ви можете уточнити їх у менеджера My-visa по телефону або на нашому сайті.

Види віз в Латвію

Види короткострокових віз в Латвію

Латвійська Республіка, як країна Шенгенської зони, видає короткострокові шенгенські візи для відвідин країни іноземцями. Латвійські візи категорії С дають право одноразового, дворазового або багаторазового перетину кордонів Шенгенської і не-Шенгенської держав, в залежності від виду.

Одноразова і дворазова візи мають одну відмінну рису. Згідно введеному в 2010р закону, термін дії цих віз повинен включати в себе додаткові 15 днів. Працює це таким чином:

  • Наприклад, пред'явивши бронь готелю або запрошення від громадянина Латвії на 10 днів, вам відкриють візу на термін 25 днів. При цьому перебувати в країні з цих 25 днів ви все одно зможете лише раніше заявлені 10 днів.
  • Для власників одноразової візи це особливої ​​ролі не грає. Однак власники дворазової візи зможуть протягом цих 25 днів перетнути кордон двічі, але загальний термін перебування в країні також не повинен перевищувати зазначену в документі числове значення.
  • Також варто враховувати, що дні вашого перебування в країні відраховуються ні з того моменту, коли ви заїхали безпосередньо на територію Латвійської Республіки, але в момент в'їзду в Шенгенську зону. Тобто, якщо ви маєте намір їхати до Латвії через Польщу і Литву, то термін Вашого візиту починають відраховувати з моменту перетину кордону з Польщею.

Короткострокові одноразові і дворазові візи підходять громадянам України, які планують відвідати Латвію з метою туризму, проведення бізнес-зустрічі, короткотермінового навчання, зустрічі з родичами або друзями, відвідування культурних / спортивних заходів.

Національна віза в Латвію

Якщо громадянину України потрібно право тривалого перебування на латвійській території (більше 90 днів протягом півроку), то йому необхідно подати заяву на оформлення національної візи.

Отримати національну візу можна лише, пред'явивши досить вагомі підстави для цього. Існує кілька підтипів національних віз:

  • Навчальна. Видається українським громадянам, які можуть пред'явити документи про зарахування в латвійський ВНЗ.
  • Робоча. Таку візу можуть отримати українці, які отримали офіційне запрошення на роботу від компанії, зареєстрованої в Латвії.
  • Воз'єднання сім'ї.
  • Віза, видана за умови, що громадянин України вимагає тривалого медичного обслуговування в Латвії.
  • Офіційний підтип довгострокової візи видається представникам офіційних делегацій, міжнародним журналістам і дипломатам.
  • Бізнес віза. Отримати її можуть власники бізнесу на території даної країни.

При отриманні довгострокової візи в Латвії ви маєте право перебувати до 90 днів на території інших Шенгенських країн протягом кожного півріччя.

Мультивіза в Латвію

Даний тип візи не є довгостроковим, проте дає право протягом півроку перебувати на території Латвійської Республіки до 3-х місяців. Даний тип візи видається на термін від півроку до 5 років.

Отримати право багаторазового в'їзду непросто. Як і будь-яка інша держава, Латвія неохоче видає мультивізи. Тому при оформленні та подачі документів дуже бажано наявність досвіду в цій справі. Надійніше всього довірити цей процес нашому агентству - на підставі свого досвіду ми зможемо зібрати з першого разу необхідні документи і заповнити їх належним чином.

Шанси отримати мультивізу сильно підвищуються при наявності близьких родичів, які є громадянами Латвії, а також при наявності в закордонному паспорті 1-3 одноразових латвійських віз.

Причини відмови в видачі латвійської візи

Причини відмови українським громадянам у видачі візи досить стандартні. Цьому можуть посприяти неправильно заповнені документи або ж їх відсутність. Також причиною відмови може послужити судимість, перебування під слідством або історія порушення законів в країнах Шенгенської Угоди.

Відео
Запитання / відповідь
Запитань в даному розділі наразі немає
Задайте своє питання:
Вкажіть Ваше ім'я
Вкажіть Ваш email
Вкажіть Ваше питання